dinsdag 7 december 2010

Dag vol workshops...

Vandaag was er op de hogeschool een dag vol muzische workshops gepland. We begonnen met een initiatie stijldans. De lesgevers van dienst waren Mevrouw Vergaert en haar danspartner Kristof. Ze leerden ons de basistechnieken voor de Weense wals. Het was zwoegen en zweten, maar de pasjes heb ik nu wel min of meer onder de knie. Hieronder een filmpje waarin Saskia en ik de basispas van de Weense wals demonstreren:


Hierna volgde een workshop stemgebruik in de opera. We warmden onze stembanden op en oefenden een stukje uit de aria 'Va Pensiero' uit Nabucco van Verdi, aartsmoeilijk, maar wel eens leuk om te doen! Ook beluisterden we verschillende fragmenten uit bekende en minder bekende opera's en bekeken we een filmfragment van de opera 'Werther' van Massenet.

De laatste workshop van de dag ging over dansen en bewegen. De lesgever van dienst was een oude bekende, namelijk Jules De Beule! We zongen allerlei liedjes die we tijdens de opleiding leerden en combineerden deze met allerlei bewegingen. We ontdekten dat het niet gemakkelijk is om te zingen en tegelijkertijd nog te dansen. Toch deden we ons uiterste best en amuseerden we ons kostelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten